In onze zonne studio bent u altijd welkom om gewoon eens keertje lekker te zonnebaden of om een hele bruiningskuur te ondergaan.
Afhankelijk van uw huidtype en "zonnehistorie" krijgt u een advies hoe te gaan zonnen. Uw huidtype is erfelijk vastgelegd en op grond van de vraag: "Wat merk je als je na de winter voor het eerst 1 uur in de zon gaat?" kwam  men  tot de volgende onderverdeling:
Huidtype Erytheem (roodheid) Bruining

1- Verbrandt altijd Wordt nooit bruin
2- Verbrandt altijd Bruint een beetje
3- Verbrandt zelden Bruint goed
4- Verbrandt nooit Bruint zeer gemakkelijk

Naast je huidtype is het belangrijk om te weten wanneer je voor het laatst onder de zon hebt gelegen, al dan niet kunstmatig, om te komen tot een goed zonne-advies.
Omdat de lampen van onze zonnebanken een geringer percentage UV-B en een groter percentage UV-A bevatten, reageert je huid op precies dezelfde manier als in de buitenlucht, namelijk door bruin te worden en door zich te verdikken. Er is geen verschil tussen het bruin verkregen op de zonnebank of in de buitenlucht; het pigmentatieproces voltrekt zich op exact dezelfde wijze. Dus of je nu zonnebaadt op het strand of op de zonnebank, het bruin worden is in beide gevallen een natuurlijk proces.
De kleur 'zonnebankbruin' bestaat dus niet! De bruine teint die je hebt opgebouwd op de zonnebank zal ook net zo lang meegaan als het bruin verkregen in de buitenlucht.

Vakantie??

Gaat u op vakantie dan is een zonnekuur vooraf een goede manier om je huid voor te bereiden op de vakantiezon. De kans op verbranding wordt hier aanzienlijk door verkleind.
Bij een zonvakantie mag je niet vergeten dat de zuidelijke zon dichter bij de aarde staat en er dus meer UV-straling het aardoppervlak bereikt. Bij een wintersportvakantie bereid je je vaak lichamelijk voor met indoor ski- of snowboard lessen. Vergeet ook je huid niet voor te bereiden. Deze krijgt een dubbele dosis zon te verwerken; de grote hoogte en de zuivere lucht zorgen er voor dat veel minder UV-straling uit de lucht wordt gefilterd. Daarbij kaatst de sneeuw ook nog eens 80% van deze straling terug.
Daarnaast raden wij je aan om in de zon goed te blijven smeren met een beschermingsfactor.
Dus loop even binnen of  maak een afspraak als je op een ander tijdstip wil komen zonnebaden!